ZGODOVINA KMETIJE GOLC

Kmetija Golc

družini Golc kmetujemo že nekaj generacij, naši predniki so se ukvarjali s pridelavo poljščin, zlasti krompirja, ter z govedorejo, danes pa ponudbo dopoljnjujemo s česnom, čebulo, zeljem in jagodami, v manjših količinah pa pridelujemo še radič, cvetačo in endivijo.

Danes kmetujeva Robert Golc in Andreja Bogataj, življenjska in poslovna sopotnika in partnerja, oba diplomirana agronoma, ki sva kmetijo prevzela od staršev.

Kmetija je manjša, meri okoli pet hektarjev, nekaj zemlje imamo tudi v najemu, vendar to ni dovolj za pridelavo velikih količin, s katerimi bo lahko zalagali trgovine, zlasti večje. Zato smo se odločili za prodajo na domu in v ta namen uredili trgovino, ki je del kmetije.

pridelavo zelenjave smo se usmerili po letu 2000, goveda redimo le še nekaj glav, predvsem zaradi kolobarja zagotavljanja krogotoka hranil na njivah.

ce3b3893-a356-495c-8645-53ab29adcd5c

Dobrodošli v naši trgovini

Pri nas prodajamo sezonsko, tako vam jagod ne bomo ponujali marca ali februarja, temveč se lahko z njimi sladkate maja in junija, januarja pa boste namesto lepih glav zelene solate našli zelje in morda radič.

Na pomlad, poleti in jeseni ponujamo svežo zelenjavo in jagode lastne pridelave, pozimi pa krompir, zelje, tudi kislo, in ostalo zimsko zelenjavo. Police naše trgovine so založene z domačimi marmeladami, ki jih kuha Andreja, najboljša med vsemi je jagodna, za katero je pridobila znak kakovosti na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij leta 2014 na Ptuju.

Od leta 2006 prodajamo tudi sadike jagod, ki jih vzgajamo sami, ter sadike okrasnih rastlin in zelenjave. Ponudbo trgovine vseskozi dopolnjujemo, pri čemer sledimo željam in se prilagajamo potrebam naših strank. Danes lahko v naši trgovini kupite tudi pridelke in izdelke drugih kmetij, na primer jajca proste in talne reje, domače moke in kaše, kosmiče, naravne sokove in sirupe, kis, olje, med, ki zaokrožijo ponudbo domače kmetije.

Vizitka vrtni center Jagoda
Vizitka vrtni center Jagoda2
Pošljite nam sporočilo

In z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.